Proiectul umanitar "Arta si Speranta", demarat de Ministerul Culturii si Cultelor (MCC) in urma cu aproape cinci luni, nu va mai include licitatia de arta anuntata. Motivul? Lucrarile donate de catre plasticieni in scopul ajutorarii persoanelor afectate de inundatii sunt insuficiente pentru a face obiectul unei licitatii.
Potrivit ministrului Culturii si Cultelor, Adrian Iorgulescu, citat de Mediafax, "Proiectul se va finaliza, dar nu la nivel central, ci la nivel local, pentru ca donatiile facute pana in acest moment nu justifica organizarea acestui lucru. Obiectele respective oricum au fost primite prin intermediul Directiilor judetene pentru cultura, fapt pentru care acolo urmeaza sa se faca estimarile si tot acolo sa fie stabilita si destinatia banilor".
Arh. Sergiu Nistor, din MCC, responsabilul de derularea proiectului, afirma, potrivit aceleiasi surse, ca obiectele donate - dintre care cele mai multe nu pot face obiectul unei licitatii - vor fi depuse la anticariate si la magazinele de arta, urmand ca, in functie de banii obtinuti din vanzarea acestora, fiecare Directie judeteana sa propuna o familie sau doua grav afectate de distrugerile generate de furia apelor.
De asemenea, cartile donate vor fi depuse la anticariate si consignatii, in timp ce volumele recente ale unor autori contemporani vor intra in fondul bibliotecilor scolare si judetene. Ministerul a stabilit ca banii stransi sa fie donati copiilor ale caror familii au avut de suferit.
Initiat de fostul ministru al Culturii, Mona Musca, la inceputul lunii iulie, printr-un apel catre toti artistii, pentru a-si scoate la licitatie una sau mai multe creatii proprii, in scop umanitar, Proiectul "Arta si Speranta" nu prea si-a gasit printre acestia ecoul scontat.
In acelasi scop, cotidianul "Curierul National" impreuna cu Fundatia "Speranta si Fiii" si cu sprijinul B1 TV dema