Fondurile distribuite prin intermediul sistemului bancar au atras 88% din clienti si impart 90,1% din piata Cand vine vorba de distributia fondurilor de investitii, cele mai avantajate sunt societatile de administrare care au in spate o banca. Retelele de care acestea dispun, personalul cu pregatire in domeniul financiar, lipsa costurilor legate de distributie (fapt ce permite in mod normal o scadere a comisionului de administrare) atrag mai multi clienti decat reusesc adm
Fondurile distribuite prin intermediul sistemului bancar au atras 88% din clienti si impart 90,1% din piata
Cand vine vorba de distributia fondurilor de investitii, cele mai avantajate sunt societatile de administrare care au in spate o banca. Retelele de care acestea dispun, personalul cu pregatire in domeniul financiar, lipsa costurilor legate de distributie (fapt ce permite in mod normal o scadere a comisionului de administrare) atrag mai multi clienti decat reusesc administratorii de fonduri neatasati la o banca.
Deocamdata, dintre cele 11 societati care administreaza fonduri deschise de investitii in Romania, doar patru sunt ale bancilor. Numarul celor care isi distribuie fondurile prin intermediul sistemului bancar este insa mai mare, ajungand la sapte. In afara BCR, BRD, CA IB (membra a HVB Romania) si Banca Transilvania, care isi distribuie unitatile de fond prin intermediul propriilor retele, alte trei companii au ales sa apeleze la aceasta metoda. Este vorba de Certinvest, care are contract cu Banca Transilvania, si Eurom Bank, Globinvest, care lucreaza cu Banca Transilvania si Fortuna, ale carei unitati sunt distribuite si de BCR, sucursala sector 1.
“Distributia prin intermediul bancilor va ramane si in viitor cea mai eficienta, dator