La a patra strigare, proiectul de hotarare al Consiliului Judetean Giurgiu, in care sunt incluse pentru plata drumurile executate de SC Drumuri si Poduri in anul 2004, fara contracte si comenzi scrise, s-a adjudecat. Proiectul avea nevoie de votul a doua treimi din consilieri pentru a deveni hotarare, neputand trece doar cu acceptul majoritatii simple a consilierilor PSD.
Hotararea prevede ca fondurile colectate din taxele ecologice si de salubrizare la punctul de trecere a frontierei sa fie utilizate pentru finantarea programului de modernizare a drumurilor judetene. Din valoarea estimata de 11 milioane RON (110 mld. lei vechi) urmeaza sa se achite si drumurile buclucase din 2004.
Pus pe ordinea de zi in trei sedinte consecutive, proiectul a picat, deoarece consilierii liberali sustineau ca nu voteaza o propunere cu iz de ilegalitate. Ei bine, la ultima sedinta hotararea a trecut cu votul a doua treimi din 29 de consilieri prezenti. Au votat pentru toti consilierii PSD, inclusiv consilierii liberali, cu trei exceptii - Dumitru Manda, Mircea Saulig si Mihail Calinescu.
S-a pronuntat impotriva si independentul Nicolae Marculescu, acesta spunand ca prin adoptarea acestei hotarari "se acopera o mizerie cu voturile noastre, ale consilierilor. Cer formarea unei comisii care sa analizeze ce s-a intamplat cu Societatea de Drumuri de a ajuns in faliment.
Voi sesiza cele mai inalte autoritati ale statului in legatura cu acest caz." Proaspatul demisionar din PSD, Constantin Buduru, s-a abtinut.
Democratul Miron Uratu a dat OK-ul cu precizarea ca doreste detensionarea atmosferei din consiliu.
Liberalul Constantin Toma, care s-a impotrivit mereu acestei hotarari, a spus ca voteaza pentru incercand o deblocare a reabilitarii drumurilor din judet: "Voi incerca sa deblochez prin votul meu aceasta hotarare si sper ca