"Securea razboiului" dintre Consiliul Superior al Magistraturii si seful Departamentului National Anticoruptie se pare ca nu va fi ingropata prea curand. "Securea razboiului" dintre Consiliul Superior al Magistraturii si seful Departamentului National Anticoruptie, Daniel Morar, scoasa la rampa, din culise, dupa invinuirea Mariei Huza, membru al Consiliului, se pare ca nu va fi ingropata prea recent.
"Contrele" continua. Dupa ce Daniel Morar a acuzat comportamentul unor membri CSM in cazul Huza si lipsa lor de cunoastere a procedurii penale, plenul Consiliului a hotarat marti "sa intinda mana" si l-a invitat pe seful DNA la discutii. Temele: "relatia incordata", raportul "Telefoane politice", modul de instrumentare a unor dosare si venirea delegatiei UE la Bucuresti.
PAS. Insa Daniel Morar a spus ieri "pas". El a anuntat ca nu se poate prezenta la CSM deoarece are intalniri la Ambasada Americii, avand apoi toata ziua ocupata si cu "niste interviuri". "Daca ar fi fost chemat de doamna ministru, poate ca nu mai era programul atat de incarcat cum este. Intre CSM si interviuri, poate ca ar fi trebuit sa gandeasca ce e de ales", a afirmat ieri judecatorul Dan Lupascu, in sedinta Consiliului. Membrii CSM au refuzat sa discute cele patru probleme cu adjunctul lui Morar, Carmen Galca.
INFLUENTA? Desi nu a onorat invitatia primita, Morar nu a lipsit cu desavarsire de la lucrarile Consiliului, "influentand" concursul pentru ocuparea posturilor de procurori inspectori ai acestui for. "S-au inscris la concurs mai multi procurori de la DNA, dar apoi o parte din ei s-a retras. Ne-am trezit cu o adresa semnata de procurorul-sef Daniel Morar, prin care ne spunea ca nu este de acord sa i se blocheze posturile. Nu era normal sa faca acest lucru acum. Trebuia sa astepte pana dupa concurs", ne-a spus ieri magistratul Dan Chiujdea.
Doi dintre procurorii DNA n