Un dosar de pensionare anticipata a presedintelui unei judecatorii din Caras-Severin, tratat cu indiferenta de responsabilii Justitiei, a creat efecte neasteptate la nivelul intregului corp al magistratilor.
Pentru ca fostul judecator, pe numele lui Mircea Subota, nu a aflat la timp ca i-a fost aprobata cererea de eliberare din functie si a prestat activitati si dupa data iesirii din magistratura, toate actiunile lui de dupa acea data sunt lovite de nulitate.
Printre activitatile derulate in perioada in care nu mai era judecator, se regasesc: numararea voturilor menite sa desemneze un reprezentant in Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), precum si pronuntarea unor sentinte in aproape 15 dosare.
Cel mai vechi judecator din Banat - nici pensie, nici serviciu
Cu o vechime care totalizeaza 38 de ani in slujba Justitiei, Subota este cel mai vechi magistrat din Banat. A inceput activitatea in 1967 ca judecator stagiar in localitatea timiseana Sannicolau Mare, a functionat vreme de patru ani ca judecator si a ales dupa aceea avocatura.
Dupa 24 de ani ca avocat, la 53 de ani, a redevenit judecator in localitatea Oravita (judetul Caras-Severin), dupa cinci luni fiind numit seful Judecatoriei Bozovici, proaspat reinfiintata.
La aparitia, in iunie 2004, a noii legi promovate de ministrul Justitiei privind pensionarea anticipata a magistratilor, Subota mai avea un an si sapte luni pana implinea varsta pentru pensionarea la termen.
La 1 octombrie 2004, in baza acestei norme, el a solicitat superiorilor sai, printr-o cerere, eliberarea din functia detinuta in cadrul Judecatoriei Bozovici, pe motiv de pensionare anticipata, incepand cu 1 noiembrie a aceluiasi an.
La 12 noiembrie 2004, judecatorul