La recomandarea pediatrilor sau din proprie initiativa, membrii familiei recurg la o curatenie exagerata a locuintei, incercand in felul acesta sa-l apere pe micut de eventuale boli. Dar, conform unui studiu australian aparut in publicatia Pediatric Allergy and Immunology, cand locuinta este exagerat de curata, atunci bebelusii prezinta un risc mai mare sa devina alergici. Explicatia: pentru ca nu vin in contact cu microbii, copiii nu-si dezvolta imunitatea in fata lor.
STUDIU. Pentru a verifica aceasta teorie, dr. Guicheng Zhang si colegii sai de Scoala de Sanatate Publica a Universitatii din Perth, Australia, au efectuat un studiu, pe o perioada de o luna, in care au inclus 996 de elevi din patru scoli primare din Perth. Cercetatorii au observat la acesti copii semnele unei boli alergice: rinita, conjunctivita, astm. In acelasi timp, au investigat gradul de curatenie a locuintelor lor.
Comparativ cu ceilalti, copiii care locuiau in case extrem de curate prezentau un risc mai mare de respiratie suieratoare, simptom precursor al astmului, si de rinoconjunctivita. Specialistii atrag atentia ca atat curatenia exagerata, cat si igiena deficitara ne fac sensibili la alergii. La recomandarea pediatrilor sau din proprie initiativa, membrii familiei recurg la o curatenie exagerata a locuintei, incercand in felul acesta sa-l apere pe micut de eventuale boli. Dar, conform unui studiu australian aparut in publicatia Pediatric Allergy and Immunology, cand locuinta este exagerat de curata, atunci bebelusii prezinta un risc mai mare sa devina alergici. Explicatia: pentru ca nu vin in contact cu microbii, copiii nu-si dezvolta imunitatea in fata lor.
STUDIU. Pentru a verifica aceasta teorie, dr. Guicheng Zhang si colegii sai de Scoala de Sanatate Publica a Universitatii din Perth, Australia, au efectuat un studiu, pe o perioada de o luna, in care au inclus 996 de