Compresele cu ceapa.
Se aplica la temperatura corpului
Ceapa este un remediu la indemana tuturor si se foloseste atat intern - sub forma de suc sau sirop -, cat si extern, sub forma de comprese, impachetari etc.
Cum actioneaza
Sub cele 7 foi, ceapa contine uleiuri eterice puternic mirositoare, cu acizi, vitamine si multe alte substante active. Ceapa curata si calmeaza durerile, iar datorita continutului ridicat de sulf, stimuleaza metabolismul. Surprinzator la folosirea compreselor cu ceapa este efectul antitusiv foarte rapid, dar si cel calmant, in cazul durerilor de urechi.
O ceapa taiata, pusa intr-o batista subtire si atarnata deasupra leaganului unui bebelus cu nasul infundat, curata imediat mucoasa, iar copilul poate respira, din nou, pe nas.
Sfera de utilizare
Otita;
dureri de dinti (o felie de ceapa pe dintele care doare);
dureri de cap (ceapa se aplica pe ceafa);
oreion;
raceala;
amigdalita;
tuse (bronsita);
articulatii inflamate.
Comprese calde sau reci
pentru vindecarea otitei medii?
In principiu, ceapa poate fi aplicata atat rece, cat si calda. Datorita caldurii, ea actioneaza adeseori mai intens, iar mirosul este mai slab.
In cazul inflamatiilor, reactia la compresele calde sau reci difera de la caz la caz. Pentru tratamentul otitei medii se folosesc, de regula, compresele calde, dar se poate intampla ca acestea sa produca dureri, ceea ce inseamna ca persoanei respective i se recomanda compresele reci. Concluzia: inainte de aplicare se testeaza care este temperatura potrivita.
Incalzirea cepei
Varianta nr. 1: Incalziti-o pe dosul unui capac tinut deasupra apei care fierbe.
Varianta nr. 2: Asezati bucatile de ceapa pe o hartie cerata si puneti hartia pe o buiota cu apa fierbinte sau pe soba (nu puneti ceapa direct pe buiota, pentru ca mir