Profiturile se ridica la circa jumatate de milion de euro pentru un bloc construit. Muncitorii necalificati, materiale de constructie de proasta calitate, firme de constructii fantoma sunt ingredientele unor „bombe cu ceas", denumite pompos apartamente in zone rezidentiale.
Lenuta Oltean a cumparat un apartament de la „Eurocontact Serv" pe strada Constantin Brancusi. Dupa cateva saptamani, s-a trezit cu peretii mucegaiti, deoarece lucrarile de instalatii au fost executate dupa ureche si cu materiale de proasta calitate. Dupa inundatii repetate, tencuiala apartamentului a cazut, iar parchetul a fost distrus.
Oltean a facut mai multe sesizari companiei „Eurocontact Serv", care s-a aparat spunand ca este doar un simplu investitor, iar responsabilitatea apartine constructorului.
Apartamentul se afla in garantie, dar, timp de aproape un an (din toamna anului 2004), nimeni nu s-a deranjat sa-l repare.
In incercarea de a-si rezolva problema, Oltean a aflat si de continutul real al contractului de vanzare-cumparare semnat cu „Eurocontact Serv", care, fiind asa de bine croit de avocatii societatii, arunca responsabilitatea in carca asociatiei de locatari, care a preluat de la firma dreptul de garantie.
Apoi, asociatia trebuie sa se indrepte impotriva firmelor de constructii, care sunt de obicei firme de apartament, cu muncitori ce lucreaza la negru.
Apartamentele bomba de pe Brancusi
Oltean a declarat despre patronul "Eurotrend Grup", fara menajamente, ca este un bandit. „Numai pentru blocul de pe Brancusi a castigat 600 de mii de euro. In timpul constructiei, si-a facut casa in cartierul Andrei Muresanu. Eu am platit 21 de mii de euro pe apartament si acum vreau sa-l vand, dar nu cred ca