Dupa trecerea in Opozitie, PSD a intrat in amorteala. Apoi, partidul a inceput sa se miste, dar in batalii fratricide pentru putere. Un partid macinat de dispute interne si conflicte. Aproape toata energia consumata in lupte pentru controlul partidului. In contestarea unora si aclamarea altora. A pierdut o conducere, acuzata de ratarea alegerilor generale. A castigat una noua, care a propus reformare. Insa schimbarea nu a facut decat sa dea drumul orgoliilor si sa continue sirul nesfarsit al disensiunilor. Intr-un an, PSD n-a avut timp sa isi ia in serios rolul de principal partid al Opozitiei.
Imediat dupa instalarea in bancile Opozitiei, PSD a intrat intr-o perioada de amorteala interpretata ca fiind un scurt ragaz de a-si linge ranile dupa pierderea puterii. A trecut ragazul, partidul a inceput sa se miste, dar nu in rolul de principal partid de Opozitie, ci in batalii fratricide. Asa ca scandalurile interne s-au tinut lant in PSD. In centrul lor au stat intotdeauna liderii partidului, razboindu-se pentru putere. S-au acuzat, amenintat si doar de putine ori si-au dat mana pentru a construi o strategie redutabila de partid de Opozitie.
INCEPUTUL... Plec, daca vine. Asa a amenintat fostul ministru al Finantelor, Mihai Tanasescu, in decembrie anul trecut, dupa alegeri, in plin scandal al gratierii lui Miron Cozma de catre fostul sef al statului, Ion Iliescu. Tanasescu si-a anuntat colegii ca va demisiona din PSD daca la conducerea partidului vine un politician ca Iliescu, acuzandu-l ca a luat o decizie care a dus Romania cu multi ani in urma. Iliescu s-a reinscris totusi in PSD.
RUPTURA. Ioan Rus a cerut reforma profunda a PSD, dar fara Ion Iliescu la carma partidului
REINTORS & CONTESTAT. S-a intamplat in ianuarie. Si nu a fost primit in urale de toata lumea. "Reforma profunda" au cerut liderii a 14 filiale din Transilvania si Banat, i