Directorul BT Asset Management urmareste o strategie de dezvoltare bazata pe ascensiunea rapida pe piata fondurilor mutuale, dar si intrarea pe piata fondurilor de investitii private.
Banca Transilvania a facut primul pas in aceasta directie lansand primul fond inchis de investitii adresat investitorilor autohtoni, BT Invest 1. Lansarea acestui fond privat confirma cererea in crestere existenta pentru produse de investitii alternative, determinata, in primul rand, de scaderea dobanzilor din sistemul bancar.
"Acest fond se adreseaza investitorilor calificati, reprezentati de institutii financiare, care sunt afectate de evolutia dobanzilor pe piata monetara. Din acest motiv, consideram ca pe acest segment potentialul de crestere este semnificativ. Prin lansarea acestui fond, le oferim acestor investitori calificati un vehicul de investitii care sa le aduca randamente mai ridicate decat cele obtinute in sistemul bancar", a declarat Radu Hanga, directorul general al BT Asset Management, societatea de administrare a investitiilor a Bancii Transilvania.
Fondurile de investitii private reprezinta o alternativa mai atractiva si pentru administratorii de fonduri, deoarece reglementarile CNVM privind functionarea acestora sunt mai flexibile decat in cazul fondurilor mutuale. Un alt atu il reprezinta faptul ca aceste fonduri private se adreseaza unui numar limitat de clienti, care sunt de regula investitori calificati, adica entitati autorizate sa opereze pe piete financiare, cum sunt bancile, societatile de asigurari sau fondurile de pensii private.
"Am decis sa intram pe segmentul fondurilor de investitii private si datorita flexibilitatii mai mari in alcatuirea si administrarea portofoliului. In cazul fondurilor inchise nu exista limite in ceea ce priveste expunerea fata de un anumit tip de titluri sau fata de un anumit emi