PNL
Spre deosebire de situatia de la „centru", unde un grup mic, dar cu nume sonore – Valeriu Stoica, Mona Musca, Theodor Stolojan, Cristian Boureanu – contesta tot mai vehement conducerea partidului, la Cluj nu se poate vorbi de tabere si nici macar de disidenti in randul liberalilor. Meritul, fara indoiala, ii revine presedintelui PNL Cluj, Marius Nicoara.
Probabil si relatia sa de prietenie cu presedintele PNL Calin Popescu Tariceanu este unul din motivele pentru care „grupul lui Stoica" nu are aderenti, cel putin vizibili, la Cluj. Dovezi evidente ale unitatii liberalilor clujeni au fost alegerile pentru organizatiile municipala si judeteana.
Daca Adrian Popa a avut un contracandidat absolut formal, Nicoara a candidat singur, ambii asigurandu-si cvasi-unanimitatea voturilor.
La nivel parlamentar, cei doi deputati, Mircea Pusca si Horea Uioreanu vorbesc, practic, aceeasi limba, avand numeroase initiative legislative si luari de pozitie parlamentare comune. O pozitie oarecum aparte in organizatia clujeana o ocupa senatorul Norica Nicolai.
Impusa de la Bucuresti pe lista candidatilor clujeni in 2000, nici in acest moment nu se poate spune ca a fost total asimilata de liberalii clujeni, cu atat mai mult cu cat trece destul de rar prin Cluj.
PD
In conditiile in care, la nivelul intregului partid, nu exista manifestari vizibile ale vreunor tensiuni interne, nici in organizatia clujeana a democratilor nu se poate vorbi despre asa ceva.
Asa cum, la nivel national, „duhul" fostului lider democrat, Traian Basescu, vegheaza la unitatea partidului, in egala masura, prezenta la Cluj a actualului presedinte PD, Emil Boc, impune disciplina in filiala.
@N