Artistul Constantin Flondor a fost prezent pe simezele anticariatului Curtea Veche cu o serie de picturi, alaturi de prietenii sai din grupul Prolog, Paul Gherasim, Marius Sarbulescu, Horia Pastina, Artistul Constantin Flondor a fost prezent pe simezele anticariatului Curtea Veche cu o serie de picturi, alaturi de prietenii sai din grupul Prolog, Paul Gherasim, Marius Sarbulescu, Horia Pastina, Ioan Grigorescu. A publicat, de curand, si un album care cuprinde reproduceri dupa picturile membrilor grupului din care face parte si un fel de jurnal personal care acopera toate perioadele sale de creatie.
- Se impaca smerenia cu arta?
- Eu zic ca da, altii zic ca dimpotriva. Dar nu stiu daca poti sa incepi imediat, sunt niste tare ale tineretii, ale iesirii in lume. Iti trebuie o putere. Smerenia nu neaga puterea. Ele pot sta laolalta si asta se intampla la intelepti. Tineretea se insoteste de obicei cu teama, cu slabiciunea, cu frica si atunci e mai dificil. Recunosc ca asta o spun ca profesor, avand si studenti carora le mai trec cu vederea anumite gesturi de orgoliu, de frauda, de obraznicie.
- Ce se intampla acum cu Prolog?
- Avem 20 de ani de existenta, ceea ce ar trebui putin analizat in istoria artelor, sa se vada daca a mai existat o grupare cu o asemenea longevitate. Aceasta solidaritate sau legatura dintre noi nu se face neaparat prin a merge totdeauna impreuna in tabere. Mihai Sarbulescu s-a dus la Balcic, eu am fost cu o expozitie in Germania, Pastina s-a dus cine stie unde cu o tabara sau expozitie, Paul Gherasim a avut expozitia care incununeaza cei 80 de ani... Solidaritatea exista in ciuda distantei, o simt foarte bine.
- Poti vorbi separat despre Constantin Flondor si Prolog?
- Sigur ca da. De exemplu, Bernea este o personalitate atat de puternica incat nu se poate sa nu te legi de el ca persoana. Dar, la un moment