Un pic de minte in plus nu le-ar strica politicienilor care clocesc fuziunea PNL cu PD. Nu de alta, dar rade lumea de ei cand vede cum isi dau singuri cu stangu'-n dreptu', dupa care aplauda fara sa stie nici macar ei de ce.
S-a ajuns intr-o situatie paradoxala din cauza intereselor perfide ale unor partide care, o spun pe sleau, inca nu au atins maturitatea necesara pentru ceea ce inseamna actul de guvernare. Acest joc stupid "uite fuziunea, nu e fuziunea" va eroda rapid Alianta D.A., nefiind exclusa nici varianta pierderii puterii la sfarsitul actualului mandat, daca nu cumva la preconizatele alegeri anticipate.
Electoratul nu stie ce sa mai creada cand aude ca din nou se discuta de unificare, in conditiile in care, nu demult, cativa lideri liberali si democrati vorbeau de fuziune ca fiind un subiect inchis. Unii au crezut ca staff-urile PNL si PD nu au timp de o asemenea cununie politica, prioritatile programului de guvernare fiind mult mai importante.
Ca sa fiu sincer, prioritatile nu prea se mai stiu, fiecare partid avand punctul sau de vedere cand se discuta despre planuri concrete de viitor. Este clar ca avem de-a face cu doua curente politice, cu scopuri diferite, fuziunea fiind privita strict prin prisma interesului propriu de partid.
Este posibil ca unii ca Flutur, Vosganian sau Berceanu, politicieni care aduc iarasi in discutie subiectul unificarii, sa ma contrazica. Este nevoie de fuziune, sustin ei. Nu neg necesitatea unui astfel de demers, dimpotriva, sustin ca este o conditie capitala daca se doreste tinerea PSD in opozitie.
Intrebarea pe care o pun este daca toate structurile de conducere din PNL si PD, inclusiv Traian Basescu, isi ofera disponibilitatea pentru pregatirea si sustinerea acestui proces. Liberalii fac un pas inainte si doi inapoi, cei mai multi ramanand fideli formulei actuale p