Ingrediente:
1 kg peşte, 1/2 kg ciuperci, 100 ml untdelemn, 300 g roşii sau 200 ml suc de roşii, un vârf de linguriţã piper, o foaie de dafin, o ramurã de cimbru, 100 ml vin, lãmâie, mãrar sau pãtrunjel, sare.
Preparare:
Peştele curãţat se aşazã întreg într-o tavã smãlţuitã sau cratiţã, împreunã cu ciupercile bine spãlate şi tãiate în felii mari, în jurul lui, cu roşiile tãiate în felii mai groase sau cu sucul de roşii, piper, foi de dafin, cimbru, vin şi 3-4 felii de lãmâie fãrã coajã.
Peste toate se presarã cu o linguriţã de sare şi se pune untdelemnul. Tava se introduce în cuptor, la foc moderat, unde se lasã cam o orã, pentru ca peştele sã se frigã încet; se stropeşte cu sosul din când în când, atât peştele cât şi ciupercile. Dupã ce s-a rumenit pe o parte, peştele se întoarce pe partea cealaltã. Poftã mare!
Ingrediente:
1 kg peşte, 1/2 kg ciuperci, 100 ml untdelemn, 300 g roşii sau 200 ml suc de roşii, un vârf de linguriţã piper, o foaie de dafin, o ramurã de cimbru, 100 ml vin, lãmâie, mãrar sau pãtrunjel, sare.
Preparare:
Peştele curãţat se aşazã întreg într-o tavã smãlţuitã sau cratiţã, împreunã cu ciupercile bine spãlate şi tãiate în felii mari, în jurul lui, cu roşiile tãiate în felii mai groase sau cu sucul de roşii, piper, foi de dafin, cimbru, vin şi 3-4 felii de lãmâie fãrã coajã.
Peste toate se presarã cu o linguriţã de sare şi se pune untdelemnul. Tava se introduce în cuptor, la foc moderat, unde se lasã cam o orã, pentru ca peştele sã se frigã încet; se stropeşte cu sosul din când în când, atât peştele cât şi ciupercile. Dupã ce s-a rumenit pe o parte, peştele se întoarce pe partea cealaltã. Poftã mare!