Mai econom decat predecesorii sai luxemburghezi, Tony Blair, care promisese modelul social pentru Europa, strange punga. Din Downing Street lucrurile se vad altfel decat de la Varsovia, Praga, Budapesta sau Bucuresti. Pentru ce sa dai atatia bani care oricum nu se cheltuiesc? Aceasta este premisa de la care a plecat Tony Blair cand a propus bani mai putini pentru statele din valul "10+2" al extinderii. Daca pana acum Bucurestiul a avut o atitudine rezervata, insistenta cu care se vorbeste de diminuarea fondurilor pentru Romania si chiar de amanarea aderarii sale, pe motiv de economii la pusculita Europei, ii face pe liderii romani sa reactioneze. Propunerea britanica este deceptionanta, sustine Calin Popescu Tariceanu.
Pe zi ce trece, europenii se dovedesc a fi mai zgarciti cu Romania. Mai econom decat predecesorii sai luxemburghezi, Tony Blair, care promisese modelul social pentru Europa, strange punga.
Din Downing Street lucrurile se vad altfel decat de la Varsovia, Praga, Budapesta sau Bucuresti. Pentru ce sa dai atatia bani care oricum nu se cheltuiesc? Aceasta este premisa de la care a pleacat Tony Blair cand a propus bani mai putini, pentru perioada 2007-2013, pentru statele din valul "10+2" al extinderii.
Daca pana acum Bucurestiul a avut o atitudine rezervata in privinta negocierilor pe tema bugetului european, insistenta cu care se vorbeste de diminuarea fondurilor pentru Romania si chiar de amanarea aderarii sale, pe motiv de economii la pusculita Europei, ii face pe liderii romani sa reactioneze.
Propunerea britanica este deceptionanta, deoarece nu se mai bazeaza pe principiul solidaritatii, care permitea statelor sarace membre ale UE sa reduca diferentele economico-sociale fata de tarile bogate, a declarat ieri premierul Calin Popescu Tariceanu.
De altfel, acelasi punct de vedere cu al presedintelui Comisiei Europe