Pe Valea Prahovei pare mai avantajos sa cumperi un imobil decat sa pornesti constructia de la zero. Terenurile din preajma Bucegilor sunt tot mai scumpe. In schimb, se pot achizitiona, la preturi rezonabile, cladiri ce pot fi transformate in moteluri sau pensiuni.
Merita sa faci o investitie imobiliara pe Valea Prahovei? Argumentele pro si contra se vehiculeaza de ani de zile prin mediile de afaceri. Turistii au motive sa vina atat vara cat si iarna. Traseele montane sunt atractive, iar in anotimpul rece se poate schia.
In "jumatatea goala a paharului" vedem ca partiile nu se ridica la nivelul celor din Vest, desi in ultimii ani s-a lucrat la modernizare, in special la Predeal si Poiana Brasov, iar orase ca Busteni si Azuga au devenit si ele interesante din acest punct de vedere. Pe de alta parte, soseaua nationala se dovedeste de multe ori neincapatoare. Totusi, lumea vine la munte.
In week-end-ul trecut, drumul catre Cascada Urlatoare era destul de populat, iar telecabina spre Babele a urcat plina de cateva ori.
Cine vrea sa porneasca o constructie de la zero trebuie sa-si dramuiasca atent resursele financiare, deoarece in zonele bune, preturile terenurilor au atins cote cam ridicate. Si asta, atunci cand exista oferta, pentru ca nu se gasesc prea multe parcele la vanzare. In Sinaia, un lot de 210 mp, dotat cu toate utilitatile, costa 40.000 euro.
La Busteni, pentru suprafete intre 500 si 2.000 mp se cer sume in jur de 100 euro/mp. La Bran, un teren de 1.100 mp, cu vedere spre Bucegi, poate fi cumparat cu 60 euro/mp. Terenuri mai ieftine, cu 10-30 euro/mp se ofera in localitatile prahovene cu impact turistic mai scazut, cum ar fi Breaza, Campina, Valenii de Munte.
Vile mai ieftine ca-n Bucuresti
Mai avantajos pare sa achizitionezi cladiri gata ridicate, pe care sa le transformi in pen