Cetatenii romani nu vor mai putea obtine vize de munca pentru Italia decat la cererea prealabila a angajatorului, se precizeaza intr-un comunicat al Ministerului Muncii. Astfel, firma italiana va trebui sa solicite permisul de angajare a unui cetatean extracomunitar la Ghiseul Unic pentru Imigrare. Dupa obtinerea acordului autoritatii mentionate, angajatorul italian o transmite cetateanului roman pentru ca acesta sa solicite de la Ambasada Italiei la Bucuresti viza de intrare pentru motive de munca. In baza acesteia, lucratorul roman poate intra pe teritoriul peninsular unde, in termen de 8 zile lucratoare, este obligat sa semneze, la Ghiseul Unic pentru Imigrare, contractul de sedere si sa solicite permisul de sedere. Angajatorul italian poate solicita aprobarea de angajare dupa ce a fost publicat in Monitorul Oficial italian decretul contingentelor, prin care se stabileste numarul maxim de lucratori extracomunitari care pot fi angajati legal, in anul respectiv.
Aprobarea pentru angajare este eliberata in limita locurilor disponibile si in conditiile in care solicitarea este prezentata sub forma de cerere tip si este insotita de toate documentele necesare. Sunt exceptati de la aceasta regula asistentii medicali, lectorii universitari, traducatorii, lucratorii detasati, lucratorii in domeniul spectacolului, personalul artistic, ziaristii acreditati si sportivii profesionisti.
Cetatenii romani nu vor mai putea obtine vize de munca pentru Italia decat la cererea prealabila a angajatorului, se precizeaza intr-un comunicat al Ministerului Muncii. Astfel, firma italiana va trebui sa solicite permisul de angajare a unui cetatean extracomunitar la Ghiseul Unic pentru Imigrare. Dupa obtinerea acordului autoritatii mentionate, angajatorul italian o transmite cetateanului roman pentru ca acesta sa solicite de la Ambasada Italiei la Bucuresti viza de intrare pentru