(Foto: )
Operatorul de telefonie fixa a contestat in instanta decizia ANRC privind tarifele de interconectare. ANRC a acceptat o "marja de profitabilitate" de 15,24%, mai mare decit cea acordata in tari europene ca Franta, Danemarca, Spania, Polonia, Irlanda, Suedia sau Italia. Anul trecut, ROMTELECOM a realizat un profit net de 2.980,78 miliarde lei.
Cu tupeul care il caracterizeaza (mai ales de cind a fost preluat de OTE), operatorul de telefonie fixa ROMTELECOM a contestat in instanta decizia Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii (ANRC) din 27 octombrie 2005 privind tarifele de interconectare, sustinind ca "ANRC stabileste tarife de interconectare, pe care compania este obligata sa le factureze celorlalti operatori sub nivelul costurilor ROMTELECOM".
In plus, societatea ameninta cu majorarea tarifelor si cu sistarea investitiilor.
"Aceasta decizie ar putea determina o rebalansare suplimentara a tarifelor pentru a acoperi pierderile suferite din cauza sprijinului care se ofera celorlalti operatori si ar putea intirzia investitiile de modernizare a retelei, care erau atit de necesare, intrucit nu ne mai putem astepta la o rata rezonabila de recuperare a investitiei", se precizeaza in comunicatul ROMTELECOM.
Avertizarea este de-a dreptul hilara daca tinem cont de faptul ca atit intirzierea modernizarii retelei, cit si majorarea tarifelor, vor avea efecte negative asupra societatii, deja confruntata cu o reducere importanta a numarului de clienti.
Intr-un comunicat de presa, ANRC isi sustinea decizia astfel: "Tarifele stabilite de ANRC permit ROMTELECOM recuperarea costurilor serviciilor de interconectare, inclusiv a unei marje substantiale de profitabilitate a investitiilor, printre cele mai mari din Europa.
De