Saloane de tratamente si relaxare naturiste, diferite concepte de aromaterapie si metode terapeutice, aceasta este esenta unui Spa occidental. In Romania, serviciile si conceptul au fost insa balcanizate si drastic reduse. Saloane de tratamente si relaxare naturiste, diferite concepte de aromaterapie si metode terapeutice, aceasta este esenta unui Spa occidental. Termenul este folosit si in Romania, dar o data cu importul numelui, serviciile si conceptul au fost insa balcanizate si drastic reduse.
O investitie intr-un centru de tratament si relaxare (Spa) nu este in nici un caz una mica, ci dimpotriva, aceasta se ridica la minimum 500.000 de euro. In Romania si mai ales in Bucuresti exista numeroase centre, dar care insa nu ofera in acest moment toate serviciile unui Spa din afara, ci doar "bucati" din acestea.
SITUATIE. Cel mai aproape de un concept de Spa occidental prin servicii oferite este Ana Aslan Health SPA, in rest o multime de beauty centre: Miko Beauty Center, Blues Line Beauty Salons, Gettâs, The Care Zone si altele. In general, cei care folosesc denumirea de Spa o fac la modul generic si poate sa insemne un simplu beauty center daca are o imbinare intre relaxare si infrumusetare. In Romania nu exista insa un brand consacrat care sa detina know how, tipuri de tehnici si proceduri, oferta de produse cosmetice proprii etc. De exemplu, Blues Line este un beauty salon din Romania la nivel de cinci stele, insa nu detine si saloane cu tehnici de relaxare, dar are in schimb cosmetice de lux - La Prarie. Si exemplele pot continua. Spa-ul occidental este un centru de relaxare si infrumusetare de sine statator sau atasat unui hotel. Indiferent de tip, acesta ofera o gama variata de proceduri si tehnici de relaxare: masaje, tratamente faciale si corporale, aromaterapie, reflexoterapie, yoga, cromoterapie etc. In Romania, o astfel de afacere se poa