Cazul elevei injunghiate la Scoala Centrala arata ca scolile de elita nu sint ferite de probleme. Mai mult, politistii spun ca scolile cu staif sint cele mai afectate.
Peste o suta de elevi protesteaza pentru a convinge Inspectoratul Scolar Bucuresti sa renunte la mazilirea directoarei de la Scoala Centrala. Eleva injunghiata spune ca directoarea destituita ar fi in spatele protestelor. Directoarea e gata sa exmatriculeze victima, aflata inca in spital. Politistii au intocmit liste cu unitatile de invatamint in care siguranta elevilor e pusa in pericol.
In 20% dintre scolile bucurestene, numarul infractiunilor a crescut. Cele mai afectate sint scolile in care invata copiii de stabi.
Elevii care invata in scoli de prestigiu sint cei mai expusi cazurilor de tilharie, hotie si agresiune fizica. Dupa incidentul de la Scoala Centrala din Bucuresti, politistii au facut o lista cu 72 de unitati de invatamint unde elevii nu sint in siguranta.
Rezultatele unei anchete sociologice realizate de Ministerul Administratiei si Internelor au aratat ca, din cele 315 scoli din Bucuresti, 72 de unitati, adica aproape 40%, sint cele mai vulnerabile. Ele sint situate in jurul parcurilor Tineretului, Carol, Plumbuita si Bazilescu, parcuri recunoscute pentru cazurile de infractionalitate.
Mai mult, politistii au luat masuri suplimentare pentru a asigura paza acestor 72 de scoli. Jandarmii vor patrula imprejurul acestor scoli, chiar daca ele sint pazite de bodyguarzi platiti chiar din banii parintilor. „Jandarmeria va patrula imprejurimile acestor unitati scolare, iar de restul se va ocupa politia comunitara", spune Vasile Blaga, ministrul Administratiei.
La scolile din restul tarii se va proceda la fel ca in Bucuresti, stabilindu-se cum vor fi pazite abia de anul viitor.
Copiii cu parinti bogati sint cei mai