Leontina Studineanu se simte un om special. Nu sunt cuvinte gratuite, autoevaluari sau subiectivitate. Cuvintele ii apartin si sunt pe deplin justificate de actiunile ei in terapia complementara - masoterapia. A dezvoltat o tehnica foarte abila, numita masaj terapeutic, pentru perfectionarea careia se lupta de 30 de ani.
"Masajul terapeutic reprezinta de fapt o interferenta intre stiinte, intre filozofie, fiziologie, patologie, anatomo-fiziologie, pentru ca omul este o fiinta bio-psiho-sociala. Cand vii si dai in niste structuri, incepi sa le iei la palmuit, mi se pare un gest barbar. Cum sa dai in niste structuri organizate cu atata inteligenta, cu atatea specializari. E memorie aici, e actiune perfecta, e un echilibru si tu vii sa dai asa... Nu se poate, mai ales cand ai in fata un asa dezechilibru imens, iti dai seama ce act dificil, ce povara e sa reinstaurezi ordinea intr-un asemenea haos.
Si lucrul acesta se dobandeste cu multa invatare si cu exercitiu. Cu cat rezolvi mai multe cazuri care iti depasesc tie limita si te-ai descurcat, practica demonstreaza ca se poate, insa ne responsabilizeaza si ne obliga sa ne intoarcem la teorie sa intelegem.
Acest dus-intors, aceasta ciclicitate teorie-practica este un proces transformativ care face din aceasta «Cenusareasa» o bijuterie, o regina.
Tocmai din aceasta cauza nu ma mai ocup de alta metoda pentru ca am ajuns sa dezvolt masajul terapeutic pana la un act psihologic si ma straduiesc sa-i ajut si pe cursantii mei sa atinga acest nivel.
Este de fapt o psihoterapie in modul cel mai autentic. Tocmai de aceea cuvantul «masaj» a iesit complet din vocabularul meu, pentru ca aceasta notiune ma nemultumeste total", marturiseste Leontina Studineanu.
Nonconformism pozitiv, creativ pentru societate
"In perioada adolescentei se formeaza aceste repere de cultura, de valo