Reactiile provocate de injunghierea elevei de la Scoala Centrala nu contenesc sa apara. Dupa ce, joi seara, Ministerul Educatiei a dispus destituirea din functie a directoarei, ieri, Politia Romana a cerut inceperea unei anchete interne legate de modul in care a reactionat politistul de proximitate sunat de directoare. Acesta a spus ca nu poate sa vina pentru ca este liber. O verificare s-a facut si in cazul ofiterului de Crima Organizata la care a apelat directoarea. Acesta insa i-a raspuns ca speta nu este de competenta sa si a sfatuit-osa sune la 112 sau pe agentul de proximitate.
Tot ieri, conducerea Jandarmeriei Romane a decis detasarea a peste 300 de jandarmi care vor asigura ordinea publica in imprejurimile a 72 de unitati de invatamant si in patru parcuri din Capitala.
Potrivit unui comunicat al Jandarmeriei Romane, in urma unui studiu realizat de specialisti din cadrul Politiei Capitalei a reiesit ca, in zona a 20 la suta din scolile bucurestene si in aproximativ 15 la suta din parcurile orasului, a crescut numarul infractiunilor savarsite cu violenta.
Printre acestea sunt enumerate acostarile elevilor si talharirea lor de catre adulti, dar si amenintarile, bataile si solicitarea unor taxe de protectie. Ceea ce este mai grav, sustin aceleasi surse, este patrunderea unor indivizi in incinta scolilor pentru a teroriza elevii sau cadrele didactice.
"Intrucat starea de normalitate este grav afectata, in baza planurilor de cooperare, Politia a solicitat sprijinul Jandarmeriei pentru a gestiona mentinerea ordinii publice in zona scolilor si parcurilor bucurestene identificate cu risc criminogen crescut", se mai arata in comunicat, precizand ca in perioada 9 - 23 decembrie, peste 300 de jandarmi vor asigura ordinea publica in apropierea a 72 de scoli si a parcurilor Tineretului, Carol, Plumbuita si Bazilescu.
Directia de Jandarmi a Cap