Unul dintre cele mai controversate dosare aflate pe masa procurorilor, cel al stenogramelor Psd, a fost inchis. Nu exista probe. Topiti de amor pentru popor, craii de ghinda si de jir din Psd se intalneau la fapt de seara pentru a pune tara la cale.
N-o puneau pe calea cea buna. O puneau la drumul mare. Unul zicea ca daca ar baga bani in drumuri inaintea alegerilor, partidul ar avea sanse mari sa ia crema in Parlament, altul plangea ca, in ciuda interventiilor unde trebuie, dosarele de coruptie ale adversarilor politici s-au impotmolit.
Nu se stie daca stenogramele sunt adevarate. Figurantii care au dus tava in aceste scenete zic ca da. Prudentii spun ca par verosimile. Oamenii grei din Psd, cu povara muncii de partid, zic ca orice asemanare cu realitatea este intamplatoare.
Cand au inchis dosarul, unii procurori si-au prins si degetele. Doi si-au dat demisia de onoare, ca sa nu fie evacuati pe usa din spate, la cererea ministrului justitiei. Nu tineau neaparat sa iasa din sistem. Le-ar fi placut sa se eternizeze in justitie, profitand ca e oarba. Motivul pentru care le era ceruta demisia este valabil pentru mare parte din sistemul judiciar din Romania. Alaturi de dosarul stenogramelor, cei doi dosisera cateva sute de dosare de coruptie. Si ca sa dea impresia de productivitate sporita, inregistrasera dosare vechi cu numere noi. Asa a stabilit o comisie a Consiliului Superior al Magistraturii, institutia care ar trebui sa curete padurea de uscaturi. Nu sunt singurele demisii rasunatoare din sistem. Si alti sefi din fostul Parchet Anticoruptie au deschis si au inchis dosarele dupa cum le-a poftit inima si partidul. De altfel, zeci de procurori si magistrati si-au anuntat intentia de a demisiona din structurile centrale ale justitiei sau de a se pensiona. Nu inainte de a fi decorati pentru merite profesionale deosebite.
Justitia este punctul s