Cateva remedii antialcoolice
Dupa cum se stie, reactia dintre alcool si creier este, practic, identica cu reactia dintre un drog (marijuana) si creier. Ca si in cazul lor, si la alcool, tentatia e progresiva: din ce bei mai mult, parca ai mai bea. Cantitatile mici de alcool cer cu timpul cantitati din ce in ce mai mari. Englezii au un proverb extrem de expresiv: "First the man takes a drink, then the drink ask another drink, then the drink takes the man" ("Mai intai omul ia o picatura, apoi picatura cere alta picatura, apoi picatura ia omul"). Cine consuma stupefiante are la inceput o senzatie de beatitudine, de euforie, apoi in faza a doua, o stare de depresie puternica, care poate duce la crima si sinucideri. In mod similar, cine consuma alcool in cantitati excesive, dupa betia exagerata, simte de asemenea o stare de depresie puternica, generatoare de acte necugetate.
In cazul cand sarbatorile va vor impinge catre mai multe pahare in plus sau daca sunteti deja alcoolici, apelati cu incredere la solutiile naturiste pe care vi le propun:
Tratament cu cimbru. Se toarna un litru de apa clocotita peste un pumn de cimbru, se acopera si se lasa doua minute in repaus. Ceaiul se pune intr-un termos si i se da alcoolicului la fiecare sfert de ceas cate o lingura plina. Urmeaza greturi, varsaturi, purgatie, urinari puternice, senzatie de sete. In caz de recidiva - care la inceput este inevitabila, iar mai tarziu tot mai rara -, cura se repeta.
Tratament cu catina alba. Infuzie cu 2 linguri de fructe zdrobite la 500 ml apa clocotita. Se lasa vasul acoperit 30 de minute, iar apoi se bea pe parcursul unei zile.
Tratament cu tinctura de propolis. Cu 50 ml de picaturi de tinctura la 100 ml apa rece, omul beat se poate trezi. De asemenea, starea de mahmureala poate disparea prin consumul unei aspirine tamponate. Pe intreaga perioad