Politistul de proximitate care ar fi trebuit sa intervina la Scoala Centrala a fost trimis in fata Consiliului de Disciplina.
Seful Politiei Capitalei, chestorul Marian Tutilescu, a anuntat, intr-o conferinta de presa, ca agentul nu a actionat corect, spunand ca este libersi refuzand sa se deplasezela liceu. La Constanta, se pare, lucrurile se "misca" mai repede. Violenta din institutiile de invatamant a determinat autoritatile sa infiinteze chiar de azi, in premiera nationala, Politia scolilor.
Verificarile anchetatorilor in legatura cu conduita agentilor care ar fi trebuit sa intervina pentru prevenirea incidentului de la Scoala Centrala au stabilit ca injunghierea elevei Antoanela Iamandi putea fi evitata daca subofiterul ar fi anuntat Sectia de Politie, in loc sa-i spuna directoarei liceului ca programul sau s-a terminat.
Directoarea Svetlana Bodnaras a fost cea care l-a sunat pe politistul de proximitate pentru a-l anunta ca in liceu se afla Constantin Grozea. Ofiterul insa nu a luat nici o masura pentru ca programul sau de lucru se terminase si i-a sugerat directoarei sa anunte Politia doar daca barbatul devine violent. "Prin faptul ca agentul sef Cristian Barsan, chiar daca se afla in afara programului de lucru, nu a anuntat Sectia 6 de Politie cu privire la prezenta lui Grozea in scoala, acesta fiind cunoscut cu antecedente penale si care putea constitui un potential pericol, Directia Generala a Politiei a sesizat Comisia de Disciplina pentru a se pronunta cu privire la masurile disciplinare care ar trebui luate", a declarat chestorul Marian Tutilescu. Seful Politiei Capitalei a mai mentionat ca acesta nu va fi destituit "pentru ca, repet, chiar daca venea la fata locului nu putea sa faca mai mult decat ce ar fi trebuit sa faca agentii de paza, adica sa-l scoata din scoala. Masura este indubitabil de competenta agentilor de paza si trebuia