Doar 12 la suta din locuitorii mediului urban si-au diminuat consumul de carne de pasare, iar patru procente au renuntat de tot la preparatele din pui, arata un studiu realizat de catre Daedalus Consulting, la o luna si jumatate dupa declansarea crizei. Imaginea pasarilor incinerate si vestile privind extinderea gripei aviare nu i-a indepartat definitiv pe amatorii de carne de pui de galantare. Potrivit studiului Daedalus, 53% din cei 1.081 de oraseni chestionati nu au fost deloc in
Doar 12 la suta din locuitorii mediului urban si-au diminuat consumul de carne de pasare, iar patru procente au renuntat de tot la preparatele din pui, arata un studiu realizat de catre Daedalus Consulting, la o luna si jumatate dupa declansarea crizei.
Imaginea pasarilor incinerate si vestile privind extinderea gripei aviare nu i-a indepartat definitiv pe amatorii de carne de pui de galantare. Potrivit studiului Daedalus, 53% din cei 1.081 de oraseni chestionati nu au fost deloc influentati in cumpararea si consumul de carne de pui de vestile privind gripa aviara. Ba mai mult, circa o treime din participantii la studiu au aratat ca au continuat sa cumpere in acelasi ritm carne de pui.
Doar 4% din respondentii intervievati au renuntat la consumul de carne de pui dupa aparitia gripei aviare in tara noastra, iar 12% consuma mai putin decat inainte. In Moldova, impactul a fost cel mai mic. Peste doua treimi dintre respondenti au afirmat ca nu au fost influentati de criza aviara. In Banat si Ardeal, procentele au scazut la 63,6%, respectiv 62% din respondenti.
Barbatii au fost cel mai putin influentati (60% din barbati fata de 47% din femei) in comportamentul de consum, lucru putin relevant daca ne gandim ca femeile sunt cele care se ocupa de cumparaturile din gospodarie.