Desi a fost demis de la doua spitale, Oprescu a pierdut din mina patru. Feuda senatorului PSD Sorin Oprescu era mai mare decit in acte. Pe linga spitalele Universitar si Elias, Oprescu si-a extins, printr-o grefa birocratica, functia de director peste inca doua unitati. Fostele spitale Cotroceni si Fundulea au fost subordonate Spitalului Universitar Bucuresti.
Sorin Oprescu va fi demis din functia de director de la doua spitale: Spitalul Clinic Universitar si Spitalul de Urgenta Elias. Practic, insa, nu mai putin de patru spitale si-au pierdut conducerea prin decizia ministrului Sanatatii, Eugen Nicolaescu.
Oprescu, stapin peste Cotroceni
In 2003, Spitalul Cotroceni a fost reorganizat si a devenit „Ambulatoriu pentru copii si tineri Cotroceni", adica o unitate sanitara fara personalitate juridica si anexata Spitalului Unversitar, condus de Oprescu. Tot in timpul directoratului de la Universitar, Oprescu a mai colectionat o unitate sanitara. Este vorba de „Centrul de reinsertie sociala Fundulea".
Despre acest centru, din bilantul anului 2004 al Spitalului Universitar rezulta ca „se afla in conservare datorita unor grave disfunctionalitati de finantare si a lipsei cadrului legal concret privind functionarea si finantarea acestor activitati". Oficiali din Ministerul Sanatatii confirma faptul ca la Centrul din Fundulea, in prezent, au mai ramas doar paznicii.
Senatorul PSD a devenit, astfel, director peste o adevarata feuda sanitara, reunind sub umbrela conducerii unui spital trei unitati distincte. Daca la acestea se adauga si postul de la Spitalul Elias, putem vorbi de un adevarat record in privinta extinderii managementului din sistemul sanitar.
Protestul universitarilor a fost nasit de Eugen Simion
Spitalul Elias este un spital aparte din mai multe puncte de vedere, dar si prin faptul c