“Fara preturi de interventie, plati directe sau refinantari la export”, preseaza Marea Britanie in directia reformarii Politicii Agricole Comune. In Romania, cei care ar fi avut de castigat nu se bazeaza pe banii UE, iar cei ce nu au nici o sansa inca mai spera sa-i capete. Atac direct la bunastarea marilor proprietari de terenuri agricole si fermierilor din Franta, Spania, Italia, Portugalia si Germania, propunerea Presedintiei britanice a Uniunii Europene a a
“Fara preturi de interventie, plati directe sau refinantari la export”, preseaza Marea Britanie in directia reformarii Politicii Agricole Comune. In Romania, cei care ar fi avut de castigat nu se bazeaza pe banii UE, iar cei ce nu au nici o sansa inca mai spera sa-i capete.
Atac direct la bunastarea marilor proprietari de terenuri agricole si fermierilor din Franta, Spania, Italia, Portugalia si Germania, propunerea Presedintiei britanice a Uniunii Europene a ajuns si la urechile romanilor. Ei stiu ca, zilele acestea, s-ar putea decide soarta banilor pentru agricultura pe care Romania ar trebui sa-i primeasca sub forma de subventii, de la bugetul comunitar, intre 2007 si 2013. Nu este vorba despre sumele prevazute in Tratatul de aderare, ci de cele mult mai importante ca valoare care ni s-ar cuveni in cadrul Politicii Agricole Comune (PAC). Asupra acestora din urma, statele membre nu pot ajunge la un compromis si, tot pe acestea, Marea Britanie, adepta a liberalizarii pietei agricole europene, doreste sa le cioparteasca serios. Daca reuseste, Romania si Bulgaria raman fara circa sase miliarde de euro, bani care, teoretic, ar fi contribuit la modernizarea agriculturii si la cresterea standardului de viata al locuitorilor din mediul rural.
Pe un investitor in agricultura de talia lui Adri