Inginerii castiga bani de pe urma constructiilor, medicii de pe urma pacientilor scapati cu viata, iar procurorii si tot staful din parchetele galatene fac bani prinzand baietii sau fetele rele: cei care comit diverse furtisaguri si talharii, dar si cei care ucid cu bestialitate.
In arhivele procurilor galateni zac la ora actuala mii de dosare penale, in care multi au ajuns fie la cimitir, fie intr-un pat fara saltea din spatele gratiilor. La capitolul crime, departament destul de dificil, fiecare angajat trebuie sa caute cu lupa orice hartiuta si orice fir de par lasat in urma de ucigas.
Si sa ia in calcul faptul ca ceea ce pare a fi adevrat, la prima vedere, este in realitate cu totul altceva.
Multi dintre criminali considera ca, odata cu savarsirea faptelor, o parte din problemele lor personale vor fi rezolvate. Majoritatea ucigasilor de acest tip sunt persoane inteligente, care au beneficiat de o educatie aleasa, dar exista si indivizi introvertiti, izolati din punct de vedere social.
Procurorii din criminalistica sustin ca ei prezinta un comportament firesc in mijlocul celorlalti si acest fapt ingreuneaza prevenirea actiunilor lor, pentru ca deseori ii face greu de identificat.
In fine o mica parte din ei sufera de boli mintale, insa au o capacitate uimitoare de organizare, rezultata dintr-un rationament lucid. Ajung sa ucida in serie din cauza unei obsesii sau a unor traume suferite in trecut (de obicei in copilarie).
Unii tin chiar si jurnale, in care isi noteaza minutios ideile si actiunile, dar multi se lasa dusi de trairile pe care le au in momentul comiterii crimelor si uita detalii esentiale, care constituie ulterior pistele politistilor si procurorilor.
Intr-o societate in care tehnica a avansat,