Numarul de companii preconizat pentru noua piata este enorm, dar calitatea acestora lasa de dorit Atat de asteptata fuziune intre Bursa de Valori Bucuresti si Bursa Electronica Rasdaq s-a produs, in cele din urma, cel putin in scripte. Partea cea mai importanta de-abia acum incepe, pentru ca dupa fuziunea societatilor comerciale va fi necesara si unificarea celor doua piete. In ceea ce priveste felul in care piata Rasdaq si Bursa de Valori vor reusi sa se intersecteze, pa
Numarul de companii preconizat pentru noua piata este enorm, dar calitatea acestora lasa de dorit
Atat de asteptata fuziune intre Bursa de Valori Bucuresti si Bursa Electronica Rasdaq s-a produs, in cele din urma, cel putin in scripte. Partea cea mai importanta de-abia acum incepe, pentru ca dupa fuziunea societatilor comerciale va fi necesara si unificarea celor doua piete.
In ceea ce priveste felul in care piata Rasdaq si Bursa de Valori vor reusi sa se intersecteze, parerile sunt extrem de impartite. Cei mai optimisti dadeau o capitalizare de circa 17,5 miliarde de euro pentru noua entitate, insumand capitalizarile actuale ale BVB si Rasdaq, in vreme ce pesimistii (poate mai cu picioarele pe pamant) estimeaza ca doar 15-20 din actualii emitenti de la Rasdaq vor ramane la cota Bursei.
Alt subiect de interes este felul in care se va proceda atunci cand companiile tranzactionate actualmente la Rasdaq vor ajunge la BVB. Proiectul de instructiune prezent pe site-ul CNVM referitor la acest lucru imparte emitentii BVB si Rasdaq in patru categorii. Prima este cea a companiilor care vor fi considerate admise de drept la tranzactionare, fara sa se specifice criteriile dupa care au fost alese ele.
Daca lista va ramane asa cum este acum, noua Bursa de Valori Bucuresti va avea