GURMANDUL IN BUCATE Ati fost vreodata atat de obositi, incat sa nu puteti nici manca? Cred ca multi dintre dumneavoastra se pregatesc sa imi raspunda un "da" foarte hotarat. Ei bine, zilele trecute am patit si eu acelasi lucru. Mi-era pofta de o shaorma arabeasca sau de niste tortillas mexicane, sau de niste empanadas argentiniene. Oricum, de ceva care sa contina foarte multe ingrediente si carne si legume, si o lipie pufoasa care sa le imbrace ca o mantie. Dar unde sa te duci, cand picioarele nu mai fac fata si nu vor sa asculte de imboldul stomacului, care le trimite la magazinul din colt?
LISTA DE INGREDIENTE. Atunci, cu o ultima putere, am facut o revizie prin frigider si prin camara. Surpriza a fost foarte mare cand am descoperit ca am aproape toate ingredientele pentru a prepara ceva intre shaorma, tortillas si empanadas. Pana la urma mi-a iesit o mancare atat de romaneasca, incat am notat-o repede, sa nu uit ce am pus in ea. Daca vreti sa o preparati pentru patru persoane, ingredientele sunt urmatoarele: 500 g muschi de porc, o ceapa, masline verzi, masline negre, o jumatate de varza, doi morcovi, 4 ardei rosii, zeama de lamaie, ulei de masline, sare, piper, cimbru, 4 lipii (tortillas).
Dupa cum va spuneam, eram foarte obosita, asa incat modul de preparare este foarte simplu. In maximum o jumatate de ora terminati cu toata pregatirea si cu spalatul vaselor. Sa nu mai lungesc vorba si sa va vand "pontul". Muschiul de porc se taie in fasii foarte subtiri, dupa care se pune la calit impreuna cu ceapa tocata marunt. Daca nu se patrunde carnea foarte bine, se mai adauga un pic de apa si se lasa sa fiarba pana cand devine frageda. Se asezoneaza cu sare, piper, cimbru, dupa gust. Cand sunt gata, se pun in lipie si se infasoara. Pentru garnitura, oparim maslinele. Varza o tocam marunt. Morcovul si ardeii ii putem taia in ce forma vrem. Peste garnitura se p