Cozonaci, checuri, blaturi, toate vor fi la dispozitia romanilor pentru aceste Sarbatori, fabricile de panificatie din intreaga tara lucrand in aceasta perioada la capacitate maxima. "Majoritatea Cozonaci, checuri, blaturi, toate vor fi la dispozitia romanilor pentru aceste Sarbatori, fabricile de panificatie din intreaga tara lucrand in aceasta perioada la capacitate maxima. "Majoritatea oamenilor asociaza Craciunul cu cozonacul, care nu trebuie sa lipseasca de pe masa in aceste zile ale anului. Chiar daca sunt mai scumpi, cei mai cautati cozonaci sunt, de departe, ca in fiecare an, cei cu nuca. Acestia sunt considerati cozonacii traditionali pentru Sarbatorile de iarna, insa nici cei cu rahat si cacao nu trec neobservati, clasandu-se pe locul doi in preferinta", ne-a spus Aurel Popescu, presedintele ROMPAN. Romanii nu ocolesc in aceasta perioada nici checurile sau blaturile. ,La inceputul lunii, pentru ca este postul Craciunului, foarte mare succes au cozonacii simpli, de post. Acestia au si preturi rezonabile", a mai aratat Popescu.
Cozonacii cu fructe - din ce in ce mai cautati
In ultimii ani, romanii au descoperit pe langa cozonacii clasici si pe cei cu fructe. Fabricati dupa o tehnologie italiana, noile sortimente se bucura de avantajul de a fi foarte frumos ambalati. ,Cozonacii cu fructe sunt ceva mai scumpi, dar cei care prefera ceva mai deosebit si mai putin traditional se indreapta catre acestia", spun producatorii. Acesti cozonaci sunt fabricati incepand cu luna septembrie, intrucat termenul de valabilitate este destul de mare, adica sase luni.
In decembrie se cumpara 700 tone de cozonaci cu fructe
Vanzarile fabricilor din domeniu cresc foarte mult in decembrie comparativ cu celelalte luni ale anului. Productia de cozonaci si, in general, de produse de patiserie este in luna Sarbatorilor de 12 ori mai mare decat intr-o luna nor