LA BLOC, DAR ALTFEL Stilul rustic este preferat pentru decorarea caselor de vacanta si imbraca si cel mai bine locuintele cu o arhitectura traditionala romaneasca. Un argument bun pentru a considera un apartament de bloc construit "pe vremuri", dupa principiul "la gramada", amenajat in dulcele stil rustic, un apartament altfel. Acea nota calda, a vietii tihnite din afara oraselor, face ca acest stil de ambientare sa fie din ce in ce mai apreciat, cu atat mai mult, cu cat nebunia aglomerarilor urbane atinge cote alarmante. Si sa nu uitam de apropierea de natura pe care rusticul o sugereaza, alt element care-l face atat de dezirabil in zilele noastre!
PUTINI METRI PATRATI DISPONIBILI O suprafata de numai 60 mp are apartamentul prezentat in paginile urmatoare. "Era sufocant si total aiurea, dar asa construiau inginerii comunisti, cat mai multe si cat mai mici, sa incapa tot poporul", ne marturiseste proprietarul Sorin Oros. Poate ca si natura meseriei, aceea de actor, l-a facut sa-si inchipuie inca de la inceput lucrurile asa cum aveau sa fie ele intr-un final. Un final mult asteptat, pentru ca nu este usor sa traiesti intr-un spatiu de 60 mp timp de sase luni, cat au durat lucrarile de transformare a apartamentului, schimbandu-ti locul dupa cum se mai rezolva cate ceva si repetandu-ti rolurile printre moloz, caramida. Si sa nu uit de sunetul de fond al flexului!
RECOMPARTIMENTARE S-a rezolvat in stilul american zona de zi: cu bucataria delimitata de living printr-un bar. Bine, bine, dar ce cauta stilul american, cand se doreste imprimarea unei atmosfere traditionale, dupa moda bunicilor? Nepotrivirea este doar una de termeni (american, romanesc), pentru ca se pot imprumuta si pune in acelasi context elemente apartinand unor stiluri diferite, pentru materializarea unor idei de amenajare. Per ansamblu, influenta americana nici nu se simte, din pri