(Foto: )
Incepand cu data de 1 mai a.c., Jandarmeria Romana a fost reorganizata dupa noua lege privind functionarea si organizarea acestei institutii. Cele doua structuri locale apartinand Jandarmeriei au prezentat ieri, 14 decembrie a.c., raportul de activitate pentru perioada 1 mai – 30 noiembrie a anului in curs.
Raportul activitatilor desfasurate de jandarmi in aceasta perioada este unul pozitiv. Din nefericire, el devine de-a dreptul sumbru cand vine vorba de datoriile ce trebuie recuperate de aceasta institutie pentru serviciile prestate. Monstruoasa suma, pe care unele societati sau institutii refuza pur si simplu sa o achite, se ridica la cateva zeci de miliarde de lei.
Inspectoratul de Jandarmi Judetean Constanta si Gruparea de Jandarmi Mobila Constanta au prezentat in cursul zilei de ieri, 14 decembrie a.c., raportul privind actiunile desfasurate in perioada 1 mai – 30 noiembrie.
Reamintim ca incepand cu data de 1 mai a anului curent, Jandarmeria s-a reorganizat si functioneaza dupa o noua lege ce reglementeaza statutul acestei institutii, Legea nr.550/2004.
Raportul prezentat de liderii locali ai jandarmilor este in general unul pozitiv, fiind umbrit doar pe alocuri de probleme de management la nivelul conducerii Inspectoratului, fapt care a si dus la demiterea acesteia, in urma cu doua luni.
De asemenea, un aspect negativ il reprezinta situatia recuperarii datoriilor pe care o serie de institutii le au catre Inspectoratul de Jandarmi Judetean Constanta. Cei mai mari datornici catre jandarmii constanteni sunt Petrotrans SA, CN Administratia Canalelor Navigabile, Aeroportul International Constanta si CFR Regionala Constanta.
In cazul Petrotrans, cu 30 miliarde lei datorie, si a Aeroportului Internationa