Opt dintre cele 18 Consilii pe produs din cadrul Ministerului Agriculturii au fost recunoscute, ieri, oficial.
Ministrul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, Gheorghe Flutur, in baza prevederilor OG nr. 45/2005 privind organizarea pietei produselor agricole si agroalimentare, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 307/2005, a semnat ordinele de recunoastere a primelor opt Consilii pe produs constituite ca structuri organizatorice la nivel national, fara personalitate juridica: Cereale si produse procesate; Oleaginoase si produse procesate; Cartof si produse procesate; Struguri, must, vin, produse pe baza de vin si produse procesate; Cereale pentru bere, hamei; Carne de pasare, oua si produse procesate; Plante textile si produse procesate; Orez.
Consiliile pe produs isi desfasoara activitatea pe baza propriilor Regulamente de organizare si functionare aprobate conform prevederilor legale. Ele au ca rol elaborarea politicilor sectoriale pe filiera de produs, tinand cont de toate interesele legitime ale producatorilor agricoli, depozitarilor, distribuitorilor, comerciantilor, procesatorilor, transportatorilor si ale beneficiarilor.
Opt dintre cele 18 Consilii pe produs din cadrul Ministerului Agriculturii au fost recunoscute, ieri, oficial.
Ministrul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, Gheorghe Flutur, in baza prevederilor OG nr. 45/2005 privind organizarea pietei produselor agricole si agroalimentare, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 307/2005, a semnat ordinele de recunoastere a primelor opt Consilii pe produs constituite ca structuri organizatorice la nivel national, fara personalitate juridica: Cereale si produse procesate; Oleaginoase si produse procesate; Cartof si produse procesate; Struguri, must, vin, produse pe baza de vin si produse procesate; Cereale pentru bere, hamei; Carne de pasa