Dupa 2 saptamani de la injunghierea elevei de la Scoala Centrala, conducerea Politiei Capitalei l-a sanctionat pe agentul-sef care ar fi trebuit sa actioneze pentru evitarea acestui incident, insa politistul de la Crima Organizata nu a fost pedepsit in nici un fel.
Cea mai clara dovada ca politistul de proximitate "si-a indeplinit defectuos indatoririle de serviciu" o reprezinta faptul ca, desi se afla in afara programului de lucru, nu a luat nici o masura stiind ca Grozea este un individ periculos, cu antecedente penale. Asa cum anunta, inca de la sfarsitul saptamanii trecute, chestorul Marian Tutilescu, seful Politiei Capitalei, in cazul lui Cristian Barsan nu se poate vorbi despre destituirea din functie. El s-a ales doar cu o mustrare scrisa, dupa ce comportamentul sau a fost analizat de Consiliul de Disciplina. Politia Municipiului Bucuresti a sesizat, sambata, Consiliul de Disciplina pentru a decide ce masuri vor fi luate impotriva lui Barsan.
"Agentul sef adjunct, desi liber dupa serviciul de 24 ore, nu a anuntat sectia de politie cu privire la prezenta lui Constantin Grozea in scoala, cunoscut cu antecedente penale pentru violenta si care putea constitui un pericol potential", a declarat chestorul Tutilescu, sambata, intr-o conferinta de presa. "Cei care ar fi trebuit sa intervina in acest caz erau agentii de paza (...).
Teoretic, Barsan putea sa prevada ca Grozea poate constitui o problema", a mai adaugat chestorul. In ceea ce-l priveste pe inspectorul principal Lucian Nistor, de la Directia Generala de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog (DGCCOA), cel care se ocupa de cazul Grozea, nu va avea de suferit in nici un fel, impotriva acestuia nefiind luata nici o sanctiune.
Pe 2 decembrie a.c., directoarea Scolii Centrale, Svetlana Bodnaras, l-a sunat pe Barsan pentru a-l informa ca Grozea, protagonistul unui dosar de pornografie,