Irakienii au votat ieri pentru primul Parlament democratic dupa era Saddam. In ciuda masurilor de securitate, violentele au fost la ordinea zilei.
Scrutinul de ieri s-a desfasurat in conditii de securitate exceptionale, la care au luat parte si trupele romane. Potrivit postului de radio Romania Actualitati (RRA), peste 860 de militari romani au participat, alaturi de celelalte trupe ale coalitiei, la asigurarea unei bune desfasurari a scrutinului. In sudul Irakului au actionat Batalionul 20 Infanterie, principala forta operativa romaneasca din intreg Irakul, si Compania de politie militara din Batalionul 265 Bucuresti. In centrul tarii, in provincia Babil, o subunitate de interventie a detasamentului romanesc de geniu a asigurat buna desfasurare a circulatiei pe anumite cai de comunicatii.
In ciuda masurilor de securitate extrem de dure, au avut loc atentate in mai multe orase, intre care Mosul, Bagdad si localitatea de bastina a lui Saddam, Tikrit. Circa 15 milioane de irakieni s-au strans la cele 30.000 de urne pentru a vota cele 275 de nume din Adunarea Nationala Irakiana. Electoratul a avut de facut o alegere grea, de vreme ce pe lista candidatilor s-au aflat 7.600 de nume. La scrutin au fost acreditati 120.000 de observatori ai unor organizatii internationale, din care 800 straini. Romania a avut pe teren doi reprezentanti - senatorii Marius Marinescu de la PD si Mihai Lupoi de la PNL. Irakienii au votat ieri pentru primul Parlament democratic dupa era Saddam. In ciuda masurilor de securitate, violentele au fost la ordinea zilei.
Scrutinul de ieri s-a desfasurat in conditii de securitate exceptionale, la care au luat parte si trupele romane. Potrivit postului de radio Romania Actualitati (RRA), peste 860 de militari romani au participat, alaturi de celelalte trupe ale coalitiei, la asigurarea unei bune desfasurari a scrutinului. In sudul Irakul