Viitorul sediu al OTP Bank?(Foto: )
Desi actiunile de promovare, la nivelul Romaniei, s-au dovedit pana la ora actuala lipsite de consistenta, bancherii maghiari sustin ca planurile lor vizeaza acapararea unei cote de piata de minim 5%. In paralel, presedintele OTP Bank, Csanyi Sandor, incearca sa se impuna ca un investitor strategic pe piata imobiliara din Romania, prin proiectele sale imobiliare extrem de ambitioase.
Oferta generala de angajare OTP se refera atat la specialisti, cat si la tinerii absolventi. "Daca esti si vorbitor nativ de limba maghiara, te asteptam sa candidezi pentru posturile vacante si sa ne prezinti aspiratiile tale profesionale", mentioneaza OTP Romania. "Am deschis deja o unitate in Cluj.
Va urma a doua sucursala, pe care o vom deschide fie in decembrie, fie in ianuarie", ne-a declarat Cristina Istrate, senior brand manager OTP Bank. Grupul OTP a intrat in Romania prin achizitionarea, in 2004, a "bancii de buzunar" Robank, pe structurile careia a inceput sa opereze.
Pentru ca Robank se adresa doar firmelor, maghiarii s-au vazut nevoiti sa construiasca de la 0 sistemul pentru persoane fizice. Cota de piata a OTP, de 1%, provine din preluarea activelor Robank.
La 22 septembrie 2005, grupul maghiar a decis sa il schimbe din functie pe Anthony Fekete, preferandu-l ca presedinte al Consiliului de Administratie al bancii romanesti pe Antal Pongracz, director adjunct al OTP Bank Ungaria.
Strategia maghiara vizeaza numirea, in functii de executie, a expertilor locali sau cu o buna cunoastere a pietei locale, in timp ce administratia subsidiarelor sa fie asigurata de membri ai top-managementului OTP Bank.
Prima incercare de "spargere" a pietei o constituie coborarea dobanzii la credite la 6,5%, creditul ipote