Industria si constructiile au inregistrat, in luna noiembrie, o evolutie favorabila la principalii indicatori economici, potrivit Buletinului de conjunctura al Bancii Nationale.
Productia si-a mentinut trendul ascendent, dar fara o accelerare a ritmului de crestere. In perioada analizata, s-a realizat o mai buna corelare a programului de productie cu dotarile existente, determinata de cresterea capacitatilor de productie cu 79 la suta. Procesul de absorbtie de produse finite si-a ameliorat soldul conjunctural cu doi la suta, iar procesul de aprovizionare cu produse finite a crescut. Insuficienta cererii continua sa afecteze activitatea de productie, in opinia a 29 la suta dintre cei care au participat la sondaj. Printre factorii cu impact negativ se mai numara blocajul financiar, evolutia cursului de schimb, precum si nivelul ridicat al ratelor si dobanzilor bancare.
Piata muncii a cunoscut o atenuare a tendintei descendente a numarului de salariati, iar circa 69 la suta dintre manageri nu preconizeaza modificari ale personalului angajat. Preturile de productie nu au avut variatii semnificative, iar activitatea de investitii s-a consolidat. Rate favorabile au fost inregistrate si in cazul ratei profitabilitatii (soldul conjunctural, +11 la suta).
Industria si constructiile au inregistrat, in luna noiembrie, o evolutie favorabila la principalii indicatori economici, potrivit Buletinului de conjunctura al Bancii Nationale.
Productia si-a mentinut trendul ascendent, dar fara o accelerare a ritmului de crestere. In perioada analizata, s-a realizat o mai buna corelare a programului de productie cu dotarile existente, determinata de cresterea capacitatilor de productie cu 79 la suta. Procesul de absorbtie de produse finite si-a ameliorat soldul conjunctural cu doi la suta, iar procesul de aprovizionare cu produse finite a crescut. Insuficienta cerer