Unitatile de invatamant din judetul Botosani ar avea nevoie de aproape 700 de paznici care sa asigure siguranta elevilor in interiorul scolii. Inspectoratul Scolar Judetean a realizat o situatie cu necesarul de paznici din scolile botosanene, care se ridica, pe langa cei care sunt deja incadrati, la 669 persoane.
Cel mai mare deficit de paznici este inregistrat la unitatile scolare din mediul rural, unde, in prezent, exista scoli care nu au angajat nici un paznic. Horia Negrescu, inspector general al ISJ, a declarat ca, in mod normal, la cele peste 700 de unitati de invatamant din judet ar trebui sa existe angajati cate trei-patru paznici care sa asigure siguranta elevilor in scoala.
In scolile din municipiul Botosani ar mai fie nevoie de 30 de paznici, potrivit aceleiasi situatii prezentate de ISJ. « Pot fi alocate si persoane dintre politisti. Noi vom prezenta situatia respectiva prefectului », a precizat Horia Negrescu.
Recentele evenimente din unitatile de invatamant au creat o adevarata isterie printre reprezentantii Guvernului, care au inceput sa ia masuri peste masuri pentru a elimina violenta din scoli. Acest lucru reiese si dintr-o adresa trimisa de la cabinetul ministrului Educatiei catre toate scolile si care incearca sa-i transforme pe directori in paznici cu norma intreaga.
Mai precis, potrivit documentului, conducerile scolilor trebuie sa monitorizeze permanent starea de disciplina din unitatile scolare pe care le gestioneaza. In nota trimisa scolilor se mai arata ca directorul este responsabil de securitatea si siguranta elevilor si a intregului personal. Unitatile de invatamant din judetul Botosani ar avea nevoie de aproape 700 de paznici care sa asigure siguranta elevilor in interiorul scolii. Inspectoratul Scolar Judetean a realizat o situatie cu necesarul de paznici din scolile botosanene, care se r