Corectia descendenta a continuat pentru majoritatea emitentilor lichizi de la Bursa. Insa, valoarea portofoliului Capital nu a fluctuat semnificativ, fapt datorat atat componentei, destul de consistente, formate din active monetare, cat si corelatiilor inverse dintre titlurile achizitionate in ultimele doua saptamani. Concret, actiunile Petrom au urcat in cursul saptamanii pana la un maxim de 0,5150 lei/actiune, atins intr-o singura zi, dupa care au scazut cu regularitate, atingand minime
Corectia descendenta a continuat pentru majoritatea emitentilor lichizi de la Bursa. Insa, valoarea portofoliului Capital nu a fluctuat semnificativ, fapt datorat atat componentei, destul de consistente, formate din active monetare, cat si corelatiilor inverse dintre titlurile achizitionate in ultimele doua saptamani.
Concret, actiunile Petrom au urcat in cursul saptamanii pana la un maxim de 0,5150 lei/actiune, atins intr-o singura zi, dupa care au scazut cu regularitate, atingand minime situate in jurul a 0,4740 lei/actiune. Pentru ca nu s-a intamplat nimic care sa ne schimbe orizontul de asteptare pe termen lung fata de aceste titluri, am decis ca, cel putin in acest moment, sa le pastram in portofoliu.
Ramanand oarecum in domeniul industriei petro-chimice, observam ca evolutia Oltchim Rm. Valcea nu a oferit elemente noi comparativ cu perioada anterioara, pretul actiunilor ramanand in zona a 0,38 – 0,39 lei. De partea cealalta, actiunile BRD-GSG, achizitionate chiar saptamana trecuta, au traversat o perioada de corectie negativa, dovedindu-ne astfel ca ne-am pripit putin cu achizitionarea lor.
Chiar daca scaderea nu a fost importanta, titlurile BRD fiind, ca de obicei, printre cele mai stabile din piata, totusi ele au urmat tendinta descendenta a intregii burse si e posibil ca aceasta usoara alu