Un numar de 258 de revolutionari, inregistrati legal in judetul Hunedoara, au beneficiat de diverse drepturi in baza Legii 42/1990. Printre acestia se numara si cateva nume controversate. Este ciudat ca apar grupuri de revolutionari in localitati unde evenimentele din Decembrie '89 au fost vizionate in cel mai fericit caz la televizor.
In total, revolutionarii din judet au fost improprietariti cu 2,67 hectare de teren intravilan si 37,42 hectare de teren extravilan, conform datelor puse la dispozitie de seful Secretariatului de Stat pentru Problemele Revolutionarilor (SSPR), Petrisor Morar.
De asemenea, cei care au participat la evenimentele sangeroase de acum 16 ani sau urmasii acestora beneficiaza si de alte drepturi, cum ar fi diverse scutiri de taxe si impozite, inclusiv taxe vamale pentru inmatricularea autovehiculelor, precum si calatorii gratuite cu trenul sau atribuirea unui spatiu comercial.
Primul pe lista SSPR este unul dintre fostii lideri PDSR, ex-seful Serviciului Roman de Informatii, Alexandru Agarbiceanu. Acesta a beneficiat de 1.000 de metri patrati de teren intravilan si diverse scutiri la taxe si impozite.
Exista, insa, voci care sustin ca fostul sef al SRI, aflat in structurile informative ale Armatei inainte de 1989, ar fi participat la revolutia de la Timisoara, dar nu a fost de aceeasi parte a baricadei cu adevaratii revolutionari. La o analiza atenta, in lista de la SSPR mai pot fi descoperite si alte personaje dubioase.
La Deva au fost favorizati prietenii primarului
In municipiul Deva sunt inregistrati 78 de revolutionari, care beneficiaza de diverse drepturi. Printre acestia, surprinzator, nu se numara presedintele Asociatiei Revolutionarilor din Deva, Mihail Rudeanu, fost sef al PSD si presedinte al Cons