Vrincenii pot muri cu zile din cauza lipsei de medici la Serviciul Judetean de Ambulanta.
Vrancea se situeaza pe penultimul loc in tara la numarul de medici din statii. Din cauza crizei acute de personal, la unele urgente medicale ambulanta pleaca doar cu asistent medical, iar soferii le dau o mina de ajutor. Salariile mici fac ca serviciul de urgenta sa fie privit ca o cenusareasa a sistemului.
Lipsa acuta de personal din Serviciul de Ambulanta Judetean Vrancea face ca in multe cazuri masinile sa plece la interventii dintre cele mai dificile fara medic, iar rolul acestora sa fie preluat uneori chiar de catre soferi. Din cele 11 statii de ambulanta din judet, doar doua beneficiaza de serviciile unor medici specializati in urgente, respectiv cele din Focsani si Adjud.
Statia de la Focsani, care preia cea mai mare parte a urgentelor, are doar trei medici angajati si un colaborator, iar statia de la Adjud are un singur medic. Comparativ cu alte judete, numarul medicilor de la SAJ Vrancea este mai mare doar fata de Salaj si Botosani, care au doar cite 4 medici, dar si mai putini locuitori.
Judetele cu cel mai mare numar de medici sint Hunedoara, Dolj si Timis, care au la dispozitie peste 15 medici. Desi se sfiesc sa recunoasca, in caz de calamitate sau accident, vrincenii mor cu zile.
Criza de personal de la SAJ Vrancea se datoreaza, in primul rind, faptului ca angajarile sint blocate de Ministerul Sanatatii pina la sfirsitul anului, insa nici personalul medical calificat nu este prea interesat de acest serviciu. Ambulanta lucreaza in prezent cu doar patru medici angajati si un colaborator, dintr-un necesar de minim 14 medici ambulantieri.
Asa se face ca, in caz de urgenta, daca medicul este plecat cu o urgenta la Bucuresti sau Iasi, i