Pentru Cristian Gatu, fostul magician al handbalului de acum trei decenii si actualul presedinte al federatiei de specialitate, 1989 a fost un an greu. In ianuarie, ministrul de atunci al apararii Pentru Cristian Gatu, fostul magician al handbalului de acum trei decenii si actualul presedinte al federatiei de specialitate, 1989 a fost un an greu. In ianuarie, ministrul de atunci al apararii nationale, Vasile Milea, l-a rechemat la Bucuresti, incredintandu-i functia de vicepresedinte la Steaua si sefia sectiei de fotbal, dupa ce, cu cateva luni inainte, fusese mutat disciplinar la FC Bihor Oradea, din ordinul generalului Ilie Ceausescu. A facut revolutia la stadion, unde a ramas pana la sfarsitul lunii ianuarie 1990.
- Unde v-a prins revolutia din decembrie 1989?
- Pe 17 decembrie eram la masa, la CCA, impreuna cu colonelul Nicolae Gavrila, fostul comandant al clubului, si cu sotiile. La plecare, discutam despre caderea lui Ceausescu si posibilitatea ca in locul lui sa vina Ion Iliescu, al carui nume se afla atunci pe buzele tuturor. Pe la ora 17.00 am ajuns acasa. In fata usii mele astepta un curier, care venise sa-mi comunice ca se executa indicativul ,Radu cel frumos". Asta insemna ca este alarma, deci trebuia sa ma prezint la club. Am ajuns pe la 19.00. Era intuneric bezna, iar ofiterul de serviciu m-a ghidat cu o lanterna spre batalion.
- Pe cine ati gasit la club?
- Erau acolo comandantul clubului, colonelul Constantin Tanase, militar de cariera, Gheorghe Goran, de la handbal, Carol Corbu, de la atletism, Gheorghe Berceanu, de la lupte, Dumitru Viziru, de la tenis, tragatorii Corneliu Ion si Sorin Babii, si altii. Am primit un pistol si o cutie cu 36 de cartuse. Tanase mi-a spus: ,Cristi, am facut asezarea in dispozitiv. Tu te duci la tribuna a II-a de la stadion". Acolo i-am gasit pe cei de la fotbal: Iordanescu, Florin Marin, Anghel