Bilantul unui an politic poate fi inselator daca nu este comparat cu alt an politic. De aceasta data, vom pune in oglinda primele 12 luni de viata ale Executivului condus de Calin Popescu-Tariceanu cu primul an in care Romania a fost condusa de Guvernul Adrian Nastase. Pentru multi romani, 2005 va ramane in memorie ca anul conflictelor, certurilor si scandalurilor din interiorul coalitiei de guvernare. Pe langa cei doi poli principali ai contradictiilor, reprezentati de presedinte
Bilantul unui an politic poate fi inselator daca nu este comparat cu alt an politic. De aceasta data, vom pune in oglinda primele 12 luni de viata ale Executivului condus de Calin Popescu-Tariceanu cu primul an in care Romania a fost condusa de Guvernul Adrian Nastase.
Pentru multi romani, 2005 va ramane in memorie ca anul conflictelor, certurilor si scandalurilor din interiorul coalitiei de guvernare. Pe langa cei doi poli principali ai contradictiilor, reprezentati de presedintele Traian Basescu (secondat de unii lideri ai PD) si premierul Tariceanu (sprijinit de unii colegi din PNL), au existat si alte surse de disensiune: Partidul Conservator (PC), UDMR, taberele adverse din cadrul PNL.
Printre cele mai importante tensiuni se numara, intr-o ordine absolut intamplatoare, cele legate de alegerile anticipate si de demisia retrasa a Cabinetului, de grupurile de interese care ar influenta activitatea premierului, de activitatea consilierei prezidentiale Elena Udrea, de “solutia imorala” (PC), de casa din strada Mihaileanu cumparata de presedinte, de ostaticii din Irak, de reforma sistemului de sanatate, de grevele din invatamant ori din transporturi sau de incercarile de a-i revoca din functie pe presedintii celor doua camere.
Nici 2001 nu a fost, insa, lipsit de momentel