Initial, Ana Hotels si Tehnofrig ar fi trebuit sa cumpere impreuna pachetul majoritar la Hilton. In cele din urma, vicepremierul George Copos nu a respectat intelegerea si a preluat de unul singur 52% din actiunile companiei care administreaza hotelul. Povestea incepe in primavara lui 2004, cand francezii de la Vivendi, compania care controla Athenee Phenix Group, si-au anuntat intentia de a vinde pachetul de 52% pe care il aveau la hotelul de cinci stele din centrul Capitalei.
Initial, Ana Hotels si Tehnofrig ar fi trebuit sa cumpere impreuna pachetul majoritar la Hilton. In cele din urma, vicepremierul George Copos nu a respectat intelegerea si a preluat de unul singur 52% din actiunile companiei care administreaza hotelul.
Povestea incepe in primavara lui 2004, cand francezii de la Vivendi, compania care controla Athenee Phenix Group, si-au anuntat intentia de a vinde pachetul de 52% pe care il aveau la hotelul de cinci stele din centrul Capitalei. La mijlocul anului, exista deja un amator: firma Tehnofrig din Cluj, producator de echipamente industriale, care detinea aproape 10% din Athenee Palace Hilton. La randul ei, aceasta companie detine 36% din Athenee Phenix Group, proprietara hotelului. Dupa cateva runde de negocieri intre Tehnofrig si Vivendi, la sfarsitul lui 2004, pe scena intra un nou actor: vicepremierul George Copos. Atras ca ursul de miere, George Copos i-a convins pe cei de la Tehnofrig ca afacerea ar merge mult mai bine cu un partener de calibrul lui. Cum s-a ajuns la aceasta asociere? Tehnofrig era avantajat de pachetul de actiuni pe care il avea deja si de negocierile in stadii foarte avansate, iar George Copos de experienta lui in industria hoteliera. Mai mult, vicepremierul i-a incantat pe actionarii Tehnofrig cu propunerea de a-i fi parteneri intr-o alta afacere e