Masa plina de preparate traditionale si, fireste, prajitura preferata a fiecarui membru al familiei este un obicei care aduce mereu fericirea in casa. Fireste, ne punem si dorinte pentru ca Anul cel Masa plina de preparate traditionale si, fireste, prajitura preferata a fiecarui membru al familiei este un obicei care aduce mereu fericirea in casa. Fireste, ne punem si dorinte pentru ca Anul cel Nou sa aduca prosperitatea impreuna cu armonia.
Sarmalute cu surprize
Cantitati: 400 gr carne de porc dezosata, 300 gr carne de vita, 300 carne de pasare, 2,5 kg varza acra, doua cepe, 100 gr suc de rosii, 200 ml zeama de la supa de oase, 50 gr orez, cimbru, tarhon, frunze de dafin.
Preparare: Se amesteca doua feluri de carne tocata (porc si vita), in care adaugam condimentele, dupa gust; carnea de pasare o taiem feliute subtiri, pe care le presam ca pe snitele. Ungem fiecare feliuta cu grasime si o impachetam ca pe o sarmaluta. Apoi, aceasta va fi asezata in mijlocul unei foi de varza si o infasuram in tocatura preparata din carne de porc si de vita. Asa procedam cu fiecare sarmaluta in parte. Pe fundul cratitei in care se pun sarmalele vom aseza un strat de varza tocata marunt. Apoi, vom alterna un rand de sarmale cu unul de varza. Presaram condimente pe fiecare strat. Din sucul de rosii si supa de oase pregatim un sos pe care-l turnam peste sarmale. Asezam cratita la foc mic si le lasam sa fiarba timp de 3 ore.
Tort "Omul de zapada"
3 blaturi: 6 oua, 6 linguri de zahar, 6 linguri de faina, 100 gr ulei si 10 linguri de faina pentru tapetatul formelor.
Crema: 3 galbenusuri, 225 gr unt, 225 gr zahar pudra, vanilie, 150 gr nuci macinate, o fiola de rom.
Sirop: 150 gr zahar, 250 gr apa, o fiola de esenta de vanilie, coaja de la o portocala.
Ornament: 400 gr. frisca, nuca de cocos amestecata cu ciocolata ra