In principiu, masa de Revelion este compusa din mâncaruri traditionale specifice Sarbatorilor de iarna, indiferent de zona: preparate de casa din carne de porc, vitel, pasare, peste etc. Gustarea rece poate fi compusa din pastrama de porc, toba, piftie, cascaval, salam, sunculita taraneasca, salata beuf, icre, masline, rosii umplute cu vinete, ardei gras decorat cu brânza si marar, salata de cruditati cu pui. Nelipsite de pe masa de Revelion sunt sarmalutele cu mamaliguta si ardei iute. Nu trebuie uitati cârnaciorii de porc, pastrama, piftia de porc sau pasare (piftia de curcan fiind foarte apreciata), tochitura sau friptura la tava, gratarul de porc, muschiuletul impletit româneste, cartofii taranesti, salata de muraturi. Iar la desert nu trebuie uitat cozonacul de casa, alaturi de care pot sta papanasii, clatitele si placintele românesti „poale in brâu“. Ca bauturi, pentru masa traditionala de Revelion sunt recomandate afinata de casa, palinca, vinul sau berea si sampania. In principiu, masa de Revelion este compusa din mâncaruri traditionale specifice Sarbatorilor de iarna, indiferent de zona: preparate de casa din carne de porc, vitel, pasare, peste etc. Gustarea rece poate fi compusa din pastrama de porc, toba, piftie, cascaval, salam, sunculita taraneasca, salata beuf, icre, masline, rosii umplute cu vinete, ardei gras decorat cu brânza si marar, salata de cruditati cu pui. Nelipsite de pe masa de Revelion sunt sarmalutele cu mamaliguta si ardei iute. Nu trebuie uitati cârnaciorii de porc, pastrama, piftia de porc sau pasare (piftia de curcan fiind foarte apreciata), tochitura sau friptura la tava, gratarul de porc, muschiuletul impletit româneste, cartofii taranesti, salata de muraturi. Iar la desert nu trebuie uitat cozonacul de casa, alaturi de care pot sta papanasii, clatitele si placintele românesti „poale in brâu“. Ca bauturi, pentru masa traditionala de