Alegerea ochelarilor nu este una usoara. Acestia nu trebuie cumparati de pe taraba, ca orice alta marfa. Persoana care are nevoie de ochelari trebuie sa tina cont de caracteristicile sistemului optic Alegerea ochelarilor nu este una usoara. Acestia nu trebuie cumparati de pe taraba, ca orice alta marfa. Persoana care are nevoie de ochelari trebuie sa tina cont de caracteristicile sistemului optic al ochelarilor, de forma fetei si a capului, dar si de intrebuintarea data ochelarului.
La birou se folosesc ochelari mici
"Forma si dimensiunile ochelarilor trebuie sa permita centrarea lentilelor cu respectarea unui camp vizual convenabil. Ei trebuie sa asigure o distanta convenabila intre ochi si lentila, intre 12 si 15 milimetri", ne-a declarat dr. Claudia Stefan, specialist oftalmolog. Deoarece ochelarii sunt un sistem compensator functional, este necesar ca forma si structura lor sa fie alese in functie de intrebuintarea care li se prevede. ,Ochelarii care se pun si se scot frecvent vor trebui sa fie robusti fata de cei care nu se scot o zi intreaga", ne-a mai spus dr. Claudia Stefan. Pentru munca de birou se pot folosi ochelari cu o tinuta mica. Daca profesia impune o buna vedere in sus se recomanda o montura care acopera nivelul sprancenelor, pentru a nu limita campul vizual in partea superioara.
Ochelarii pot provoca rani
Ochelarii trebuie alesi in functie de fata purtatorului, pentru ca de acest lucru depind confortul si stabilitatea ochelarilor. Orice eroare morfologica se va traduce pentru purtator prin diverse neplaceri: alunecare, rani, centraj prost al lentilelor. ,In cazul ochelarilor din plastic trebuie sa se acorde atentie formei nasului, deoarece retusurile sunt extrem de dificil de realizat. Daca lentilele sunt mari si grele se recomanda alegerea unei monturi robuste si cat mai usoare, de obicei din titanium. Saua nazala trebu