Iorgovan, Boureanu, Stoica, Musca, Orban etc. Sirul celor care si-au supus propriile partide la adevarate socuri "electrice", prin declaratii indreptate impotriva liderilor sau a colegilor, este lung. Am numarat insa zece rebeli, cei mai vizibili, din cauza carora partidele au fost nevoite sa treaca testul unitatii.
In PSD, cel care s-a individualizat a fost, de departe, senatorul Antonie Iorgovan. In martie 2004 a primit un ultim avertisment de la conducerea partidului care, conform Statutului, preceda decizii mai grave. Pentru iesirile la rampa impotriva colegilor din partid si a Guvernului Nastase. Congresul din primavara al PSD l-a readus in prim-plan pe senatorul-avocat, preferatul tirurilor sale fiind liderul de atunci al PSD, Adrian Nastase. Iorgovan s-a decis sa candideze la congres la aceeasi functie ca si Nastase, pe care nu-l considera bun nici pentru functia de portar la partid. El spunea, de asemenea, ca functia de presedinte al formatiunii ii revine, "istoric", lui Ion Iliescu si nu credea ca cineva il va putea concura pe fostul sef de stat. L-a acuzat, de asemenea, pe Adrian Nastase ca se afla in pozitia de non-combat in raport cu noul Guvern, pozitie care nu este specifica celor aflati in Opozitie. A mai spus despre Nastase ca este "un Gica Hagi al politicii care s-a inconjurat deliberat, pe durata mandatului, de ministri mai putin competenti, pentru a putea culege toti laurii victoriei". Dupa ce a fost ales in functia de prim-vicepresedinte al Comisiei de Arbitraj si Integritate Morala a PSD, Iorgovan a anuntat inceperea unor verificari printre membrii partidului si i-a sfatuit pe cei care "se simt cu musca pe caciula", indiferent de pozitia pe care o ocupa, sa plece din partid.
ACUZE. Senatorul PSD a facut o serie de actiuni si declaratii fara sa se consulte cu cei din conducerea partidului. Una dintre ele a fost depunerea, alaturi de al